REFLEKSNA MASAŽA – ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE

Refleksna masaža stopal – za zdravo življenje

DOBRO JE VEDETI

 

Masaža refleksnih con je prastara metoda zdravljenja, ki so jo poznale številne primitivne in razvite kulture. Ta članek vas bo seznanil z njenimi osnovami ter spodbudil, da sami preizkusite delovanje te blage metode, ki v enaki meri učinkuje na telo in duha.

Večino modernih masažnih stolov že vključuje masažo stopal, zato morate biti pri nakupu pozorni, da vaš masažni stol vključuje čim več masaž namenjenih stopalom.

 

VEČ KOT DOBRO POČUTJE

Masaža refleksnih con prinaša dobro počutje in na blag način izboljšuje zdravje. Refleksna masaža stopal – za zdravo življenje! 

 

ZGODOVINA MASAŽE REFLEKSNIH CON

 

Masažo refleksnih con na stopalih so kot način za lajšanje težav in ohranjanje zdravja poznala in uporabljala mnoga ljudstva in kulture ter jo prenašala iz roda v rod.

Nekateri opisi in izročila z Daljnega vzhoda, iz kroga Inkov, iz starega Egipta pa tudi iz antičnega Rima nedvoumno pričajo o postopkih pritiskanja na določene točke na stopalih, ki jih danes poznamo kot refleksne cone. Domnevajo, da je ta oblika zdravljenja stara toliko kot akupresura in akupunktura. To pomeni, da ima približno 6.000 letno zgodovino.

Mnoga indijanska plemena že od nekdaj poznajo zdravilne metode, pri katerih obolelega organa ne zdravijo neposredno, temveč na primer z masažo stopal. Ob telesnih bolečinah so ljudje pritiskali in masirali določena mesta na stopalih in metoda je delovala – bolečine so čudežno popustile in izginile.

Iz Amerike se je metoda prek Anglije razširila tudi v druge dežele Evrope in ima danes pomembno vlogo pri preprečevanju in lajšanju različnih težav. Zelo uspešna je zlasti pri težavah z okončinami.

Refleksoterapija je ena od oblik dopolnilnega zdravljenja in jo priznava tudi uradna medicina.

 

MASAŽA REFLEKSNIH CON

 

Masaža refleksnih con izhaja iz prepričanja, da življenjska energija teče po telesu po določenih poteh in da je prek teh energijskih poti mogoče vplivati na določene dele telesa in na delovanje organov.

Pri zdravem človeku teče življenjska energija po teh poteh neovirano in enakomerno oskrbuje vsa območja. Če je pretok energije dalj časa moten ali pretrgan, je zdravje ogroženo. Z refleksno masažo je takšne zastoje in zapore mogoče sprostiti in ponovno vzpostaviti energijski sistem.

 

KAKO DELUJE MASAŽA REFLEKSNIH CON

 

V stopalih je več kot 70.000 živčnih končičev, ki jih je z masažo stopal mogoče spodbuditi. Draženje refleksnih con na stopalih z masažo razgiba marsikaj – na umski, duševni in telesni ravni.

Refleksna masaža stopal izboljšuje prekrvavitev in spodbuja obnavljanje organov, poleg tega pa deluje dobrodejno tudi na duha in um. Prinaša sprostitev, uravnoteženost in boljše počutje ter s tem pospešuje procese zdravljenja.

Masaža refleksnih con pomeni previdno ravnanje z življenjsko energijo, in vse, kar se z njo dejansko dogaja. Zato si jo privoščimo, uživajmo v njej – in pustimo da deluje!

 

DOSEGANJE SPROSTITVE

Čeprav z masažo obdelujemo le stopala, učinkujemo na celotno telo in duha. Izkušnje kažejo, da blaga in tankočutna masaža refleksnih con odpravlja zapore, prenapetost ali zakrčenost in omogoča sprostitev.

Prav tako je velik pomen refleksne masaže za izboljšanje ali ohranjanje zdravja v prihodnosti: z masažo stopal lahko na preprost in učinkovit način z aktiviranjem lastnih moči vsakdo odpravi neuravnoteženost ali zapore v telesu ter omogočim da življenjska energija neovirano teče, in tako na naraven način ohranja svoje zdravje.

Z redno vsakodnevno masažo stopal bo vaša življenjska energija samo poskrbela za vaše telo, um in duha. 

Viri: Refleksna masaža Dr. Franz Wagner

In ne pozabite: refleksna masaža stopal – masaža za zdravo življenje!

V naši ponudbi masažnih stolov ima daleč najboljšo masažo stopal masažni stol s 4D tehnologijoIMS 8900https://imprint.si/masazni-stol-z-4d-tehnologijo-ims-8900s/?attribute_pa_barva=bez.

Poleg ostalih vrhunskih masaž nudi masažni stol tudi posebno-edinstveno refleksno masažo stopal. Masažni stol IMS 8900 ima dvojni sistem masiranja stopal: 

  • refleksna masaža (reverse tehnologija),
  • masaža prstov na nogah (tehnologija 360°) in
  • grelna terapija stopal.
 

Vabljeni v naš razstavni salon, kjer se boste sami prepričali o vseh prednostih masažnega stola in o vrhunski refleksni masaži stopal. 

Za obisk nas predhodno pokličite!

 

 

Deli objavo: