O delovanju masažnih stolov

MASAŽNI STOL - delovanjE

Masažni stol deluje na principu masažnih valjev, ki omogočajo različne masažne tehnike kot so valjanje, raztezanje, gnetenje, stiskanje, valjenje, udarjanje in ¨Shiatsu¨ masaža. Masaže se izvajajo na področju celotnega hrbta (hkrati z rameni, vratom in ledvenim predelom). Z zračnimi blazinami pa vam masažni stol zmasira roke, boke, zadnjico, noge in stopala. Z zračnimi blazinami se izvajata masaži pritiskanja in shiatsu masaža.

Različni masažni stoli vam nudijo različne kombinacije masažnih tehnik, ki si jih lahko sami uravnavate, lahko pa se prepustite v naprej programiranim avtomatičnim masažnim programov, ki so v večini pripravljeni s sodelovanjem zdravnikov in specialistov (ortopedi, kiropraktiki, maserji).

Masazni stol IMS 1900 - L SHAPE SISTEM masaznih tirnic
HT 5005 sedec polozaj

MASAŽNI STOL - ENOSTAVNA UPORABA

Masažni stoli in masažni počivalniki so namenjeni masaži in sprostitvi.

Na masažni stol se udobno namestite, hrbet se mora oklepati hrbtnega dela stola, glava pa se mora lepo prilegati blazini. Na ta način bo omogočeno odkrivanje akupunkturnih točk, ki je končano, ko zaslišite pisk. Nato si s pomočjo daljinskega upravljalnika prilagodite naklon hrbtnega in nožnega predela masažnega stola, v pozicijo, katera vam najbolj ustreza.  Nato pričnete z masažo. Imate možnost izbire avtomatskih pred nastavljenih programov ali pa možnost ročnih nastavitev masaž.

Več o vseh možnostih masaž, različnih masažnih tehnikah in na splošno o vseh masažnih funkcijah si preberite v navodilih za uporabo masažnega stola oziroma lahko preverite pri svojem prodajalcu.

Priporočeni maksimalni čas uporabe masažnega stola je 20 minut,  daljši čas uporabe lahko povzroči neprijetno počutje in je lahko škodljiv za uporabnika. Vsi masažni stoli v naši ponudbi imajo avtomatske pred nastavljene avtomatske masažne programe, ki trajajo 20 min.

Opozorilo

Pred začetkom uporabe masažnega stola si natančno preberite navodila za uporabo masažnega stola in varnostne napotke masažnega stola,  da zagotovite pravilno namestitev in uporabo.

Varnostni napotki masažnega stola so izredno pomembni za zagotavljanje varnosti, zato jim namenite posebno pozornost. V njih so napisani vsi pomembni napotki in opozorila o pravilni uporabi masažnega stola, kot npr.: kako se masažni stol sestavi, kako se masažni stol uporablja, kdo lahko masažni stol uporablja, ipd.  Priročnike hranite na varnem za kasnejšo uporabo.

Več o pravilni in varni uporabi masažnega stola si lahko preberete v naši rubriki Kako uporabljati masažni stol. 

Masažni stoli delujejo na električno energijo. Poraba električne energije je od 60 W pa do največ 250 W (poraba žarnice).

 

 

Masazni stol - Panasonic EP MA 70 Real pro Hotstone raztegnjen
garancija

Garancija masažnih stolov

Vsi masažni stoli in masažni počivalniki v naši ponudbi imajo dve leti garancije. Prav tako nudimo dve leti garancije za vse naše razstavne modele masažnih stolov – eksponate in vzorčne modele masažnih stolov.

Servis

Zelo pomembno je, da si pred začetkom prve uporabe masažnega stola oz. masažnega počivalnika preberete vsa varnostna navodila in navodila za uporabo masažnega stola. Če boste masažni stol ali masažni počivalnik pravilno uporabljali, servis ne bo potreben oz. je možnost okvare skoraj nična.  V kolikor boste servis za vaš masažni stol kljub temu potrebovali, vas bo na domu obiskal naš pooblaščeni serviser.