Ostanimo mladostni

Ostanimo mladostni

OSTANIMO MLADOSTNI

Nikoli ni  prezgodaj, da začnete skrbeti za mlajši videz. Procesa staranja sicer ne morete preprečiti, toda nikoli ni prepozno, da storite kaj za svojo zunanjost in svoje zdravje. Bolje spoznajte svoje telo. Poskusite se izogniti zunanjim vplivom, ki vam škodujejo. Z nekaj koraki lahko določite pravo biološko starost in jo znižate – v vseh življenjskih obdobjih. Poskusimo in ostanimo mladostni.

POSTAJAMO VEDNO STAREJŠI

Postajamo vedno starejši. Pričakovana življenjska doba Evropejcev se vsako leto v povprečju zviša za 3 mesece. Visoka starost se prenaša iz roda v rod: če so jo dočakali vaši starši in stari starši, imate tudi sami precejšne možnosti, da dočakate pozno starost.

Ljudje se staramo, a zato ni treba, da smo videti starejši kot prej. Eno tretjino odgovornosti v procesu staranja vsakega posameznika nosi dedna zasnova. Najpomembnejše pa je tisto, kar lahko sami storimo za svoje telo. Z zavestnim prehranjevanjem, rednim gibanjem in nego telesa lahko vsakdo upočasni staranje.

OSTANIMO MLADOSTNI S SPROŠČANJEM

Sproščanje je učinkovito sredstvo proti gubam. Pozitivna naravnanost marsikaj olajša. Lahko se naučite, da stvari ne jemljete preveč resno, da se lahko odklopite od vsakdana in se sprostite v svojem prostem času. Globok spanec prinese sprostitev, novo moč in energijo. Urjenje spomina spodbuja tako ustvarjalnost kot tudi zmožnost pomnjenja in učenja. Joga vam nudi idealen in preprost pristop do uravnotežene nravi.

NA ŽIVLJENJE GLEJTE BOLJ SPROŠČENO

Poklic, družina, zveza, prijatelji in lastni interesi – združiti vse to je za številne ljudi vse bolj stresno. Stres pospešuje staranje in dolgoročno povzroča bolezni. Posledica nenehne napetosti je plitvo, nezadostno dihanje. Tako koža ne dobi dovolj hranilnih snovi. Poleg tega se je ljudem zelo težko izklopiti se: po glavi nenehno begajo misli, zaspati je prava muka. S pomočjo preprostih tehnik sproščanja, dišav in masaž lahko uidete iz začaranega kroga ter spet postanete mirni in sproščeni.

Vzemite si čas in poiščite pravo pot do sprostitve.
PREPROSTE TEHNIKE SPROŠČANJA

Večine tehnik sproščanja se lahko naučite brez posebnega tečaja in jih lahko izvajate vedno in povsod. Že nekaj kratkih minut sproščanja vam lahko da veliko nove energije. Poskusite: televizor zvečer za spremembo pustite ugasnjen in se posvetite sproščanju.

AVTOGENI TRENING

Eno od najbolj razširjenih tehnik sproščanja je avtogeni trening. Temelji na predstavi, da vsak posamezni del telesa postaja težek in topel – stanje, ki se po večkratni ponovitvi predstave tudi dejansko pojavi. Avtogeni trening ne sprošča le mišic, temveč nekaj časa vpliva tudi na duševno umiritev in pomaga do večje sproščenosti.

MEDITACIJA

Sprostitev in čustveno stabilnost lahko najdemo tudi v meditaciji. Pri meditaciji je osredotočenost na vdih in izdih na določene telesne vaje tako intenzivna, da pozabite na svet okoli sebe. Da bi zmanjšali stres, se številni ljudje zatekajo k jogi. Pri jogi se osredotočite izključno nase in stres pustite zunaj. K jogi spadajo tudi telesne vaje, ki izražajo razširjeno zavest, doseženo z meditacijo.

POČITEK IN VSAKDAN

V vsakdanu se je določeni meri stresa težko izogniti. Zato se je občasno treba zavestno spočiti. Že kratki vsakodnevni odmori vam podarijo novo energijo in vam »napolnijo baterije«. Vsak dan bi morali nekaj časa rezervirati zase, vsak teden en večer, vsak mesec en konec tedna samo zase.

ostanimo mladostni – privoščite si vrhunsko SPROSTITEV z MASAŽAMI

Pri napetosti telesnega tkiva pomagajo masaže, ki sproščajo blokade in mehčajo mišice. Masažni stol je vsekakor odlična rešitev pri sproščanju. Vsakodnevna sproščujoča masaža vam bo pregnala vsakodnevni stres in napetost.

Daleč najboljša naložba v zdravje je nakup masažnega stola. Če boste masažni stol imeli doma, bo le-ta sigurno ogromno prispeval k vašemu zdravju.

Masažni stol vam bo vsakodnevno pomagal do sprostitve in odpravil vsakodnevni stres. Masažni stol vam bo na razpolago vsak dan in vsak trenutek, prihranili pa boste tudi na času, saj vam ne bo potrebno rezervirati terminov masaž in ne bo vam potrebno hoditi od doma.

Masažni stol vam bo z različnimi tehnikami masaž pomagal do sproščanja. Lahko vas bo nežno gladil in odpravil napetost v zategnjenih mišicah. Učinkovitejša masaža na masažnem stolu je masaža s pritiskanjem, kot na primer Shiatsu masaža, pri katerih se s pritikanjem na določenih mišičnih točkah vsega telesa sproščajo napetosti. Pritiskanje v kombinaciji z programom raztezanja (Stretch program) bodo mišice še dodatno pretegnjene. Prav tako učinkovita masaža je masaža refleksnih con na stopalih, kjer masažni valjčki pritiskajo na določeno točke na podplatih, katerih energija se nato prenese naprej na celotno telo. Lahko pa si privoščite masažo z zračnimi blazinami kjer boste lahko izbirali med masažo celega telesa, zgornjega ali pa samo spodnjega dela telesa. Masažo na masažnem stolu si lahko omejite tudi na točno določen del telesa (na primer samo križ, samo vrat, samo hrbet,…).  Nekateri masažni stoli vam ponujajo tudi gretje hrbta, nekateri celo gretje nog (4D masažni stol IMS 8900S). Prav tako imajo že skoraj vsi moderni masažni stoli  vgrajene zvočnike in boste ob poslušanju vaše najljubše glasbe dosegli še bolj učinkovito sprostitev. Vsakodnevna masaža na masažnem stolu bo vsekakor delovala sproščujoče ter vam pregnala stres in napetost vsakdana.

SPROSTITEV Z DIŠAVAMI

Masažni stol vas bo po napornem dnevu sprosti. Če pa si poleg masaže privoščite sprostitev še z čudovitimi vonji eteričnih olj in sveč, bo vaše razpoloženje res popolno. Topli toni medu, kamilice, vrtnice in sandalovine bosta na vas delovali pomirjujoče in bodo še dodatno pomagali proti stresu in napetosti. Poživljajoče delujejo jasmin, limonina trava in limona, ki povečujejo koncentracijo in odganjajo utrujenost. Sivka deluje pomirjujoče in pomaga zlasti pri glavobolih. Meta je dobra tako pri motnjah koncentracije kot pri glavobolih. Mandarina in pomaranča delujeta poživljajoče in harmonično. Za popolno sprostitev z dišavami obstajata dva načina uporabe: uparjanje eteričnih olj v posebnih svečnikih ali prižiganje dišečih svečk.

BLAŽENO SPANJE

Globok in zdrav spanec je eno od najboljših sredstev za ohranjanje mladega in svežega videza. Med spanjem se telo spočije, kajti ponoči hormoni poskrbijo, da delitev celic poteka dvakrat hitreje kot čez dan. Organizem in koža se na ta način obnovita, imunski sistem se krepi.  Z dobrim in kakovostnim spancem bo vaš videz svež in zdrav. Zato telesu nujno privoščite globok in kakovosten spanec.

POIŠČITE SPROSTITEV IN MIR

Sproščeni ljudje, ki niso pod stresom, izžarevajo mirnost, ki jih naredi privlačne in na videz mlajše. Le kdo si ne želi dosledno izogibati napetosti in stresu?

Žal pa to v vsakdanu pogosto ne deluje. Zato je toliko bolj pomembno, da stres premagate in poiščete mir, da se spet napolnite z energijo in močjo.

S tehnikami sproščanja, vsakodnevnimi masažami na masažnem stolu, dišavami, pravilnim in zadostnim spancem si boste zagotovili privlačen in mladosten videz.

Ostanimo mladostni – poskrbimo zase!

(Vir: Anti-Aging Kompass-Andrea Bonder,…)

Deli objavo: