SPOMLADANSKA UTRUJENOST

Premagajte spomladansko utrujenost z masažo

SPOMLADANSKA UTRUJENOST

Ste izčrpani, brezvoljni, zaspani tudi podnevi, pri delu ste manj učinkoviti kot sicer in ne zmorete prenesti fizičnih naporov? 

Če čutite močno utrujenost, kljub temu, da dovolj spite, če se vam zdi, da vaš obrambni sistem ni tako učinkovit kot sicer, bo vzrok vašim težavam spomladanska utrujenost.

Spomladanska utrujenost je stanje organizma, ki ga lahko povzroči prehod med zimskim in spomladanskim letnim časom, pomanjkanje sončne svetlobe in stres. Telo se pozimi poleni. Mraz nas prisili, da najraje ostajamo doma na toplem, zaviti v odejo, pri tem pa pozabimo na gibanje in rekreacijo.

Spomladi se temperature dvignejo, z njimi pa se pojavijo tudi temperaturna nihanja. Dan se daljša, sonca je vsak dan več, življenjski ritem se spremeni. Povišana temperatura povzroči širjenje žil, poveča se pretok krvi v možgane, presnova postane hitrejša, zato pa telo potrebuje več energije. Posledica tega je utrujenost.

KAKO PREPOZNAMO SPOMLADANSKO UTRUJENOST

Čutite močno utrujenost, kljub temu, da dovolj spite? Ste izčrpani, brezvoljni in zaspani tudi podnevi? Ste pri delu  manj učinkoviti kot sicer in ne zmorete prenesti fizičnih naporov? Se vam zdi, da vaš obrambni sistem ni tako učinkovit kot sicer? Vzrok vsem vašim zgoraj naštetim težavam je lahko spomladanska utrujenost.

KAKO UKREPATI?

Čim prej spremenite zimski način življenja. Podajte se v naravo, gibajte se in globoko zadihajte na svežem zraku. Čeprav obstajajo še ostali različni načini za sprostitev in premagovanje utrujenosti, je masažni stol eden izmed zelo učinkovitih načinov za lajšanje simptomov.

Masažni stol lahko pomaga pri lajšanju utrujenosti na različne načine:

  • masaža  izboljša cirkulacijo krvi, kar lahko zmanjša tesnobo, preobremenjenost in utrujenost,
  • masaža  zmanjša napetost mišic in stresa, kar lahko povzroči sproščanje telesa in izboljšanje razpoloženja,
  • masaža izboljša vaš krvni obtok ter stanje limfnega sistema in okrepi imunski sistem,
  • masažni stol  poveča raven endorfinov v telesu, kar lahko izboljša splošno počutje,
  • masaža bo okrepila vaš spanec in poskrbela za izboljšanje vaše koncentracije.

 

Več o vseh zdravstvenih prednosti masaž in uporabe masažnega stola si preberite: https://www.imprint.si/nasveti/zdravstvene-prednosti-masaznih-stolov/.

PREMAGAJTE SPOMLADANSKO UTRUJENOST Z MASAŽO

Premagajte spomladansko utrujenost z masažo in sledite spodnjim nasvetom:

  1. Izberite pravi masažni stol: obstaja veliko vrst masažnih stolov, ki se razlikujejo po vrsti masaže, intenzivnosti, funkcijah in cenah. Izberite masažni stol, ki ustreza vašim potrebam in proračunu.
  2. Določite čas in trajanje masaže: določite čas, ko boste uporabljali masažni stol, in trajanje masaže. Priporočena uporaba masažnega stola je 15-20 min na dan.
  3. Poskrbite za udobje: preden se usedete na masažni stol, poskrbite za udobje. Nosite ohlapna oblačila, odstranite nakit in se popolnoma sprostite.
  4. Spremljajte svoje počutje: med uporabo masažnega stola bodite pozorni na svoje počutje. Če se počutite nelagodno ali če čutite bolečine, prilagodite nastavitve masažnega stola (zamenjajte masažni program, prilagodite intenzivnost masaže, …)
  5. Upoštevajte varnostne ukrepe: uporaba masažnega stola ima lahko nekatere nevarnosti, kot so poškodbe ali neželeni učinki. Vedno upoštevajte navodila za uporabo in se posvetujte z zdravnikom, če imate kakršne koli pomisleke glede uporabe masažnega stola.
MASAŽNI STOL JE UČINKOVIT NAČIN ZA LAJŠANJE SPOMLADANSKE UTRUJENOSTI

Masažni stol je lahko učinkovit pripomoček za lajšanje simptomov spomladanske utrujenosti. Upoštevajte nasvete za uporabo masažnega stola in kmalu boste opazili izboljšanje vašega počutja.

Premagajte spomladansko utrujenost z masažo: privoščite si vsakodnevno sprostitev in odklop od vsakdanjih skrbi, večerno masažo po stresnem dnevu, masažo po naporni športni vadbi,… za vse to bo poskrbel masažni stol v vašem sprostitvenem kotičku. Masažo si lahko privoščite kadarkoli –  v času, ki bo ustrezal vam in vašemu urniku. In to v objemu vašega doma. Masažni stol vam lahko resnično pomaga pri vašem zdravju.

MASAŽNI STOL:  VAŠA NAJBOLJŠA ŽIVLJENJSKA NALOŽBA

Nakup masažnega stola je investicija v vaše zdravje. Izboljšajte si razpoloženje, obvladajte stres in tesnobo in poskrbite za svoje vsakodnevno dobro počutje. Za svoje zdravje poskrbite pravočasno in telo vam bo hvaležno.

Deli objavo: