Vzdrževanje masažnega stola

Vzdrževanje masažnega stola je ključno za ohranjanje njegove učinkovitosti in trajnosti.

Če želite, da bo vaš masažni stol deloval dolgo in brez težav, upoštevajte naslednje nasvete za vzdrževanje in pravilno uporabo masažnega stola.

Sledite navodilom proizvajalca 

Pred začetkom uporabe masažnega stola si preberite in upoštevajte vsa navodila proizvajalca, ki so priložena masažnemu stolu. Navodila za uporabo vključujejo pravilno montažo, uporabo, vzdrževanje in varnostna navodila.

Spodaj si preberite vsa pomembnejša navodila kako pravilno skrbeti in očistiti masažni stol.

Vzdrževanje masažnega stola1

pred čiščenjem masažnega stola

Pred čiščenjem masažnega stola:

  • masažni stol najprej izključite iz električnega omrežja;
  • masažnega stola in/ali električnega omrežja se ne dotikajte z mokrimi ali vlažnimi rokami;

 

Postopki čiščenja masažnega stola

  • uporaba močnih čistilnih sredstev je prepovedana na kateremkoli delu masažnega stola;
  • med prepovedana sredstva sodijo med drugimi tudi: bencin, aceton, alkohol in topila;
  • za čiščenje uporabljajte nežen pH nevtralni detergent v vodni raztopini (npr. 3 – 5 % raztopina);
  • za čiščenje trdovratnih madežev na masažnem stolu se posvetujte z vašim prodajalcem masažnega stola. 

splošno čiščenje masažnega stola

 
KAKO OČISTITI PRAH OZ. MANJŠO UMAZANIJO NA MASAŽNEM STOLU

Masažni stol nežno obrišite s suho in mehko krpo. Nikoli ne uporabljajte kemičnih ali medicinskih čistil za čiščenje masažnega stola.

Uporabite sesalnik ali mehko krtačo, da odstranite prah, drobtine in druge majhne delce s površine in oblazinjenja masažnega stola.

Posebno pozornost pri masažnem stolu namenite čiščenju naslonjala rok in nožnega dela masažnega stola. Za ta območja priporočamo redno čiščenje.

ČIŠČENJE USNJA/UMETNEGA USNJA

Masažni stol nežno obrišite z mehko vlažno krpo, nato pa še s suho mehko krpo. Izjemoma lahko za vlaženje krpe uporabite 3-5% raztopino pH nevtralnega detergenta in vode. Usnje/umetno usnje naj se posuši samo, ne uporabljajte sušilcev ali kaj podobnega.                                                       

ČIŠČENJE TEKSTILNIH POVRŠIN

Pri čiščenju tekstilnih površin masažnega stola sledite postopku za čiščenje usnja/umetnega usnja. Izjemoma lahko namesto krpe uporabite nežno vlažno krtačko. Pri tem masažni stol krtačite nežno in previdno, da ne poškodujete materiala. Pazite, da ne boste preveč namočili tkanine ali oblazinjenja. Tkanina masažnega stola naj se posuši sama, ne uporabljajte sušilcev ali podobnega.   

Za čiščenje madežev na masažnem stolu uporabite blago čistilno raztopino, primerno za material, iz katerega je narejen masažni stol.

Preberite navodila proizvajalca ali preizkusite čistilno sredstvo na manj vidnem mestu, da preverite, ali ne povzroča poškodb ali obarvanja.

ČIŠČENJE PLASTIČNIH POVRŠIN

Za čiščenje plastičnih površin na masažnem stolu sledite postopku za čiščenje usnja/umetnega usnja, ki je opisan v zgornji rubriki.

ČIŠČENJE DALJINSKEGA UPRAVLJALNIKA

Daljinski upravljalnik masažnega stola očistite z mehko vlažno krpo, nato pa še s suho krpo.

Z rednim vzdrževanjem, previdno in pravilno uporabo in pozornostjo na morebitne težave lahko podaljšate življenjsko dobo svojega masažnega stola in ohranite njegovo učinkovitost.