Kako uporabljati masažni stol

Spodaj si preberite nekaj osnovnih nasvetov Kako uporabljati masažni stol , da bo dolgo služil vam in vašemu zdravju. V kolikor imate kakršnokoli dodatno vprašanje na temo Kako uporabljati masažni stol nas lahko pokličete ali pa nam pišite in z veseljem vam bomo pomagali: Kontakt - Masažni stoli IMPRINT

Masažni stol uporabljajte na ravnih vodoravnih tleh – v izogib nenadnemu padcu. Če so tla iz lesa ali drugega občutljivega materiala, priporočamo, da masažnega stola ne premikate na koleščkih, temveč ga dvignete in prenesete na želeno mesto.

Pri dvigovanju stola sta potrebni najmanj dve osebi.

Masažnega stola nikoli ne prestavljajte med delovanjem!

Masažni stol izključite iz električnega omrežja, šele nato ga prestavite na želeno mesto.

Zagotovite, da med uporabo masažnega stola okrog naprave (pred, za, ob) ni otrok, domačih živali in drugih predmetov.

Predvsem bodite pozorni pri nagibanju masažnega stola, da okoli njega ni oseb ali stvari, ki bi ovirale nagib, najprej se prepričajte, da je dovolj prostora za nagib in razteg stola, šele nato pritisnite tipko za nagib.

Masažni stoli imajo v naslonu za noge vgrajen varnostni sistem. V primeru, da pride kakšen predmet med meči in stopali, se bo naslon za noge avtomatsko ustavil.

Ne dovolite otrokom ali hišnim ljubljenčkom da se igrajo na masažnem stolu - ne v stanju mirovanja, ne v stanju uporabe! Na masažnem stolu ne stojte, ne sedajte na hrbtni, nožni ali ročni del masažnega stola.

Zagotovite stalni nadzor nad uporabo masažnega stola osebam z omejenimi gibalnimi sposobnostmi ali težavami s sporazumevanjem.

Ne uporabljajte svojega masažnega stola v izrazito prašnem in vlažnem prostoru.

Masažni stol tudi nikoli ne uporabljajte na prostem.

Masažnega stola ne postavljajte v majhne prostore ali prostore s slabim kroženjem zraka.

Vaš masažni stol ali masažni počivalnik naj se nahaja v prostoru s sobno temperaturo med 15 - 35°C.

Izogibajte se postavitvi masažnega stola blizu močnih virov toplote kot so štedilnik, kamin, radiatorji,...

Uporaba grelnih teles (npr.: električna grelna odeja) je na masažnem stolu ali masažnem počivalniku prepovedana.

Masažni stol ne sme biti izpostavljen direktnemu soncu oziroma ostalim visoko temperaturnim vplivom.

Bližina TV sprejemnika ali drugih elektronskih aparatov lahko moti delovanje masažnega stola.

Za priklop masažnega stola na elektriko uporabljajte izključno priložen električni kabel. Za masažni stol ne uporabljajte električnega kabla, ki kaže kakršnekoli znake morebitne poškodbe in tudi ne, če je električni kabel zapleten ali pretisnjen.

Masažni stol priklopite neposredno v ozemljeno zidno vtičnico, brez uporabe podaljškov.

Preden masažni stol ali masažni počivalnik vklopite ali izklopite, se prepričajte, da so vsi gumbi v legi "OFF". Ko se izbrani masažni program konča, se masažni stol vrne v začetni položaj, zato počakajte preden želite zapustiti masažni stol.

Med uporabo masažnega stola in med njegovim delovanjem ne vstajajte iz masažnega stola.

Ko masažnega stola ne uporabljate, naj bo le-ta izklopljen (stikalo "OFF").

Če zaznate kakšno napako ali nepravilno delovanje, masažni stol takoj ugasnite in ga izklopite iz elektrike, nato pokličite pooblaščenega serviserja.

Če med uporabo masažnega stola opazite kakršnokoli nepravilnost ali začutite nelagodje, takoj prekinite uporabo in se posvetujte s svojim zdravnikom.

Če pride do izpada elektrike, masažni stol takoj izklopite iz električnega omrežja, pred tem pa zagotovite, da je naprava izklopljena (gumb OFF).

Priporočeni maksimalni čas uporabe masažnega stola je 20 minut. Daljši čas uporabe masažnega stola lahko povzroči neprijetno počutje in je lahko škodljiv za uporabnika.

Priporočamo vam, da z masažami ne pretiravate in upoštevate priporočeno uporabo.

Prijazen nasvet!

Za začetne uporabnike masažnega stola so primerne krajše masaže enkrat na dan, nato pa lahko trajanje in pogostost masaž postopno stopnjujete.

Izogibajte se močni masaži glave, prav tako bodite previdni pri masaži vratu. Masažnega stola ne uporabljajte za masažo trebuha ali kolen.

Masažnega stola ne postavljajte in ne uporabljajte v mokrem in vlažnem okolju (npr. kopalnica, bazen). Zagotovite, da je daljinski upravljalnik masažnega stola na varnem in suhem.

Če je masažni stol prišel v stik z vodo, ga takoj ugasnite in izklopite ter pokličite pooblaščenega serviserja.

Prijazen nasvet!

Med uporabo daljinskega upravljalnika in nastavljanjem želene masaže bodite potrpežljivi. Ne pritiskajte tipk vsepovprek in ne pritiskajte več ukazov naenkrat.

Ko pritisnete na izbrano tipko ali ko izberete želeno možnost, počakajte, da masažni stol zazna vaš ukaz in ga izvede, šele po izvedenem ukazu nadaljujte z izbiranjem. V kolikor masažni napravi zadate (pre)več ukazov naenkrat, se lahko zgodi, da sistem 'zmrzne', kar zahteva ponovni zagon masažnega stola in ponovno nastavitev masaže.

Poskrbite, da bo vaš masažni stol čist in brez prahu.

Zagotovite, da je masažni stol med čiščenjem izklopljen iz električnega omrežja.

Natančna navodila čiščenju masažnega stola si lahko preberete v rubriki Pogosta vprašanja in odgovori.