imprint-logo
RAZSTAVNI SALON
BTC Hala 5 (stavba Müller)
Šmartinska cesta 152 R, 1000 Ljubljana
tel.1: +386 (0)41 250 165
tel.2: +386 (0)51 417 200
Za obisk se je potrebno naročiti!
IZBRANA IN KAKOVOSTNA PONUDBA MASAŽNIH STOLOV
Nahajate se na strani "

O MASAŽI

".

Želite prejemati obvestila? -> Vpišite svoj e-naslov.ZA OSEBNI OBISK IN
PREIZKUS MASAŽNIH STOLOV
SE JE POTREBNO NAROČITI.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE ZDAJ >>

ODPRODAJA EXPONATOV do -50%.

NAJUGODNEJŠE CENE
MASAŽNIH STOLOV znotraj EU.

MOŽNOST NAKUPA STARO ZA NOVO!

Z VAMI ŽE 20 LET :)

O MASAŽI IN MASAŽNIH STOLIHMasaža je eden najlažjih načinov za ohranjanje trdnega zdravja.

Večina nas danes trpi zaradi različnih bolezenskih stanj, ki so povezana s stresom, pa se tega ne zavedamo. Ne vemo več kaj pomeni biti sproščen! Hitimo iz enega konca na drugega, se vozimo v avtu in sedimo za računalnikom skoraj cele dneve. Čutimo telesno napetost, ki se posledično kaže v napetih in vozlastih mišicah, ali pa umsko preobremenjenost in zaskrbljenost. Masaža vsakomur, ki je pod stresom, pomaga ublažiti telesne posledice napetosti, umiriti um in čustva ter mu povrniti življenjsko energijo.

GLADENJE GNETENJE PRITISKANJE UDARJANJE

Vsekakor masaža ni zdravilo, pomaga pa telesu preko sproščanja vzpostaviti naravno ravnovesje in pripomore k boljšemu počutju. Je odlična preventiva a žal jo mnogi odkrijejo prepozno, ko že imajo težave. Je terapevtsko koristna, ker sprošča mišično napetost, oblikuje in utrjuje mišice ter pospešuje pretok krvi. Ker se gibljemo premalo ali nič in smo zelo napeti (tako telesno kot umsko), se lahko stranski proizvodi mišične dejavnosti (npr. mlečna kislina) kopičijo v mišicah in njihovim vlaknom preprečujejo, da bi gladko drsela druga čez drugo in tako ustvarjala povečani mišični tonus. Masažo doživlja vsak drugače. Po masaži je dobro da nekaj časa počivate.

Masažni stoli vam nudijo spodaj omenjene masaže tako posamično kot v kombinaciji v avtomatičnih programih.

Masaža ima kot zdravilna terapija dolgo tradicijo in mnoge kulture jo že stoletja uporabljajo za zdravljenje in lajšanje številnih bolezni. Stari egipčanski, kitajski in indijski rokopisi omenjajo masažo kot obliko preprečevanja zdravljenja bolezni in kot način zdravljenja poškodb. V starogrški in rimski literaturi je masaža pogosto omenjena, saj jim je predstavljala način življenja. V Evropi je sloves masaže zrasel v 18. in 19. stoletju.


GNETENJE

Gnetenje

Gnetenje je masažni prijem, ki je podoben gnetenju testa. Razteza in sprošča napete mišice, zboljšuje krvni obtok, pošilja v masiran predel svežo kri in hranila in pomaga vsrkati ter izločiti odpadne snovi. Večji učinek se doseže z uravnavanjem globine in hitrosti gnetenja, kar vam omogočajo tudi masažni stoli. Rahlo gnetenje učinkuje na kožo in vrhnjo plast mišic, močno pa na globlje mišice.

GNETENJE

Pritiskanje

Pritiskanje se uporablja za sprostitev mišic na manjših, mehkih in občutljivih predelih, kjer ne moremo gnesti ali stiskati in kjer je malo mišičnega tkiva, tako da lahko pritiskamo na kost. S to tehniko močno pritisnemo mišice in sprostimo napetost v telesu.

GNETENJE

Raztezanje

Raztezanje je čudovito dopolnilo kakršne koli masaže telesa. Osnovno raztezanje učinkuje na vlaknasto tkivo okoli sklepov in zmanjšuje napetost mišic, to pa povzroči njihovo funkcionalno podaljšanje. Telo med sproščanjem mišic obnovi svojo gibalno sposobnost.

GNETENJE

Udarjanje

Napete mišice so slabo prekrvavljene, zaradi česar se bolečine razširijo tudi naprej v sosednja tkiva. Take napetosti se včasih pokažejo v obliki tipljivih vozlov. Masaža z udarjanjem spodbudi prekrvavitev, sprosti napete mišice in zmanjša bolečine, počasi vozli izginjajo in vaše vsakodnevno počutje se izboljšuje.

GNETENJE

Shiatsu masaža

Shiatsu je japonska beseda, "shi" pomeni prsti in "atsu" pomeni pritisk. Ta masaža temelji na prstnem pritisku na akupresurne točke ob katerih se sprostijo energijske blokade, pomiri živčevje, uravna ravnovesje oz skladnost v telesu in poživi se cirkulacija. Te točke ležijo v številnih energijskih kanalih ali meridianih, ki tečejo skozi telo in so povezani z vsemi njegovimi funkcijami. To znano in vsestransko vrsto masaže vsebujejo tudi masažni stoli, ki z njo delujejo predvsem na pospeševanju cirkulacije v telesu in sproščanju napetosti v hrbtu in hrbtenici.

GNETENJE

Gladenje

Ta vrsta masaže deluje tako, da se masažni valji dvigujejo in spuščajo po celotni hrbtenici, odvisno od razpona nastavitve premikanja. Namen le-te je stimuliranje cirkulacije. Mišice se razširijo, medvretenčni diski in hrbtenica pa se olajšajo napetosti. Počasni gibi pomirjajo, hitri pa poživljajo. Gladenje pospešuje krvni obtok, pomirja razdražene živce in sprošča napete mišice.

GNETENJE

Masaža stopal - refleksologija

Stopala so splet kosti in mišičja. Predstavljajo skoraj četrtino vseh kosti v telesu. Refleksologija je masažna tehnika, ki je usmerjena na masažo refleksnih točk na stopalih. S pritiskom na natančno določeno točko na stopalih se lahko sprosti in uravnovesi celotno telo in pomaga zdraviti številne bolezni (npr. glavobol se zdravi s pritiskom na nožni palec). Že sama masaža nog neverjetno sprošča in učinkuje na zdravje. Bolezen na katerem koli delu telesa se izraža z občutljivostjo na ustreznem območju stopal. Pre dvsem masažni stoli Sanyo imajo posebej dodelam sistem refleksne masaže.

Eterična olja


Eterična olja oplemenitijo masažo. Spodaj je naštetih nekaj eteričnih olj, ki vam jih priporočamo.

Olje Vonj Lastnosti
Kamilica Sadni Deluje pomirjajoče, pomirja živce.
Evkaliptus Svež in pikanten Deluje antiseptično in poživljajoče. Uporabljajo ga za zdravljenje kašlja, prehladov in bolečin.
Sivka Svež Deluje antiseptično, blaži bolečine, pomirja. Lajša glavobol, nespečnost, depresijo in bolečine.
Neroli Sladek Pomirja in osvežuje. Pomaga pri anksioznosti in nespečnosti.
Vrtnica Sladek in razkošen Deluje antiseptično, pomirjevalno, antidepresivno.
Rožmarin Oster in zeliščen Deluje poživljajoče, krepi spomin in jasno razmišljanje.
Kontakti:
RAZSTAVNI SALON
BTC Hala 5 (stavba Müller)
Šmartinska cesta 152 R, 1000 Ljubljana
tel.1: +386 (0)41 250 165
tel.2: +386 (0)51 417 200
Za obisk se je potrebno naročiti!
Hitri menu:
Masažni stoli - ponudba
Masažni pripomočki - ponudba
Informacije in nasveti o masažnih stolih
Koristi masaže in masažne tehnike
Nakup masažnega stola - informacije
Nasveti o masaži in masažnih stolih
Vizitka, kontakti in delovni čas
Izdelava spletnih strani in gostovanje CD mikelis.:. Programiranje Mihael Tominšek .:. Oblikovanje Jože Janc .:. Vse pravice pridržane .:. Za IMPRINT d.o.o. 2007-2022 .:. siteinfo .:. pravno besedilo ..::.. urejevalnik vsebine